top of page
  • Skribentens bildLinda Granberg

Vad är Instagram reels?

Instagram Reels är en funktion som lanserades av Instagram i juli 2020 och som låter användare skapa och dela korta videos i stående format. Det är en smart möjlighet att nå en bredare publik och öka din online-närvaro, speciellt eftersom Reels visas i en speciell avdelning på Instagram och kan också dyka upp i följarnas flöden.


Instagram jobbar mycket med att få användarna att använda video, detta för att kunna konkurrera med TikTok som blivit väldigt populärt, inte minsta bland de yngre målgrupperna.Skapa kreativa videos med reels


En av de bästa sakerna med Instagram Reels är att det ger dig möjlighet att skapa kreativa och underhållande videos på ett enkelt sätt. Du kan lägga till musik, använda olika filter och redigera din video med olika verktyg. Dessutom kan du använda hashtags och tagga andra användare för att öka din räckvidd.Skapa video i stående format


När det gäller att använda video i stående format för att få fler kunder, finns det ett par saker du kan tänka på:


  • För det första är det viktigt att du skapar innehåll som är relevant och intressant för din målgrupp. Detta kan innebära att du visar upp dina produkter eller tjänster på ett kreativt sätt, ger tips och tricks eller delar din expertis på ett område.


  • För det andra är det bra att införskaffa ett mobilstativ för att skapa mindre skakiga videos. De kostar inte många hundralappar och finns att köpa på exempelvis Clas Ohlson.


Behöver man dansa i reels?


Behöver man själv synas i videos och måste man verkligen dansa och peka? Svaret är nej! Du behöver inte synas MEN tänk på att det är väldigt bra att ge följarna ett ansikte på företaget då det skapar mer genuin kommunikation.Läs mer om Instagram och hur du kommer igång med video för ditt företag:

25 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page