top of page
 • Skribentens bildLinda Granberg

Starta upp dina sociala medier för företaget - Alla länkar du behöver

Hej företagare! Tack för senast och så roligt att du hittat hit! Här har jag förberett en guide med mina absolut bästa länkar för dig som vill komma igång med din digitala närvaro för företaget. TIPS - jag delar även med mig av tips och trix på mina sociala medier varje vecka, börja följa redan nu så du inte missar något! Du hittar min Instagram här Dessutom kan du anmäla dig för mitt nyhetsbrev med smarta marknadsföringstips och råd för dig som är företagare, det gör du på startsidan av min hemsida


Men nu sätter vi igång med de länkar jag utlovat! Först ut kommer några tips om hur man skapar en Facebooksida för sitt företag. Vad ska man tänka på och hur går man tillväga?


 

Skapa en Facebooksida för företag


Att skapa en företagssida på Facebook är helt gratis. Däremot kostar det om du vill annonsera för att nå fler personer. Facebook har tagit fram väldigt fina guider hur man går tillväga för att starta upp de konton man behöver steg för steg.


starta upp facebookkonto för företaget

Är du fortfarande osäker på om ditt företag behöver en Facebook-sida? Låt mig förklara varför det är så viktigt!


Möjligheter med Facebook

 • Ökad Synlighet: Med över 2,8 miljarder månatliga aktiva användare är Facebook en plattform där du verkligen kan öka din räckvidd.

 • Kundengagemang: Det är en utmärkt plats för att engagera dina kunder genom inlägg, kommentarer och delningar.

 • Marknadsföring: Facebooks annonsverktyg är kraftfulla och erbjuder många sätt att rikta annonser till din målgrupp.

 • Insikter: Du får tillgång till värdefull data om dina följare och hur de interagerar med ditt innehåll.

 • Trovärdigt: En välskött Facebook-sida kan öka ditt företags trovärdighet och ge en professionell image. Många använder även Facebook för att snabbt komma i kontakt med ett företag och förväntar sig svar.


Varför du som företagare bör ha en Facebooksida


Facebook är inte bara för stora företag med stora budgetar. Det är en plattform som är tillgänglig och användbar för företag i alla storlekar och branscher. Oavsett om du är en frisör, restaurangägare, coach eller driver en webbshop, kan en Facebook-sida:

 • Förbättra din kundservice

 • Driva trafik till din hemsida

 • Hjälpa dig att bygga en lojal kundbas


Om du är seriös med att växa ditt företag och nå ut till en större publik, är en Facebook-sida inte bara "bra att ha" - det är ett måste. Så om du inte redan har en, är det dags att skapa din företagssida på Facebook nu!


 

Skapa Instagram för företaget


Även Instagram är gratis, men som alltid.. när något är gratis är det du som är produkten. Dvs, Instagram som drivs av Meta får in pengar genom att du spenderar tid på deras plattform och tar del av annonser som andra företag betalat för. Kanske du även själv använder Instagram för att skapa annonser för ditt företag. Då kostar det.


Men som sagt att skapa ett företagskonto är gratis och det gör du enkelt via appen! Här hittar du mer information om hur du går tillväga med Instagrams egen guide.


Instagram för företag

Möjligheter med Instagram


Visuell Marknadsföring: Instagram är en visuell plattform som låter ditt företag uttrycka sig genom bilder och video, vilket är perfekt för att visa upp produkter eller tjänster och bygga relationer med dina kunder.


Direkt Kontakt med Följare: Funktioner som Stories och Direktmeddelanden gör det enkelt att interagera med din målgrupp på ett personligt sätt.


Målinriktad Reklam: Precis som Facebook, erbjuder Instagram detaljerade målgruppsinställningar för dina annonser.


Insikter och Analys: Du får tillgång till värdefull statistik som hjälper dig att förstå din målgrupp bättre.


Bygga Varumärke: Instagram är utmärkt för att bygga ditt varumärke och skapa en enhetlig och attraktiv visuell identitet.

Koppla samman Instagram och Facebook för företag


Du kommer vilja koppla samman Instagram och Facebook för att kunna få det mesta av dessa sociala medier. Båda ägs av Meta och genom att skapa en koppling kommer du kunna skapa anonser som går ut på båda plattformar, du kommer kunna schemalägga både Facebook och Instagraminlägg och mycket mer.


 

Starta upp Google My Business för företag


Google My Business är inte bara för stora företag eller de i särskilda branscher. Det är ett verktyg som alla företag bör utnyttja, oavsett om du är en frisör, restaurangägare, kiropraktor eller coach. Med Google My Business kan du:

 • Förbättra din sökbarhet på Google

 • Ge potentiella kunder all den information de behöver för att välja just ditt företag

 • Bygga en professionell och trovärdig online-närvaro


google my business så startar du upp

Möjligheter med Google My Business

 • Lokal Synlighet: När någon söker på Google för en tjänst eller produkt nära dem, är det din Google My Business-profil som kommer att visas. Detta är guld värt för lokal marknadsföring.

 • Kundrecensioner: Kunder kan lämna recensioner direkt på din profil, vilket bygger förtroende och trovärdighet.

 • Öppettider och Kontaktinformation: Du kan enkelt uppdatera din företagsinformation som adress, öppettider och telefonnummer.

 • Inlägg och Uppdateringar: Du kan posta nyheter, erbjudanden och evenemang direkt på din profil, vilket håller dina kunder uppdaterade.

 • Insikter: Få värdefull information om hur folk hittar ditt företag och interagerar med din profil.

Om du vill maximera din synlighet på Google, bygga kundförtroende och göra det enkelt för folk att hitta och kontakta ditt företag, då är Google My Business inte bara "bra att ha" – det är ett måste. Så om du inte redan har en uppdaterad Google My Business-profil, är det dags att skapa eller uppdatera den nu!

 

Google Digitalakademin - Sociala medier i praktiken


Vill du få fler tips och råd om hur du som företagare praktiskt sköter dina egna sociala medier? Då kan jag tipsa om denna föreläsning jag gjorde tillsammans med Google Digitalakademin. Här ger jag dig en massa råd och tips om hur du som företagare lyckas på sociala medier.


Linda Granberg - Google för sverige

Under 2021 var Google ute på en virtuell turné genom alla Sveriges 21 län och utbildade 21 000 företagare i hur man tar sitt företag online. Dessa föreläsningar kan du nu ta del av på Google Digitalakademin och fortsätta boosta din egen kunskap inom marknadsföring. Se mer här
 

Skapa mallar för sociala medier och mer med Canva


Canva, detta superverktyg som totalt vände upp och ner på möjligheten att marknadsföra sitt företag på ett proffsigt sätt. Detta användarvänliga verktyg är som en skattkista fylld med designmöjligheter, perfekt för dig som vill ta din företagskommunikation till nästa nivå.


kom igång med canva för företag

Möjligheter med Canva

 • Enkelt och Intuitivt: Canva är så enkelt att även en nybörjare kan skapa professionella designs.

 • Mallar: Det finns tusentals mallar att välja mellan, allt från visitkort och flyers till sociala medie-inlägg.

 • Bildbank: En enorm bibliotek av bilder, ikoner och illustrationer är bara ett klick bort.

 • Anpassningsbart: Du kan enkelt anpassa färger, typsnitt och layouter för att matcha ditt varumärke.

 • Samarbete: Funktioner för att samarbeta med teammedlemmar gör det enkelt att få feedback och göra ändringar i realtid.

Varför en Grafisk designer är en bra investering


Innan du dyker in i Canva-världen, överväg att ta hjälp av en professionell grafisk designer för att skapa en grundläggande grafisk profil för ditt företag. Varför? En konsekvent och genomtänkt grafisk profil hjälper dig att:

 • Skapa igenkänning

 • Bygga förtroende

 • Undvika en spretig visuell kommunikation

När du har en solid grafisk profil kan du använda Canva för att skapa allt från marknadsföringsmaterial till sociala medie-inlägg, samtidigt som du håller en enhetlig och professionell stil. 

Saknar du någon länk? Du kan alltid höra av dig till mig på info@digitallyftet.com så hjälper jag dig hitta rätt.


TIPS - jag delar även med mig av tips och trix på mina sociala medier varje vecka, börja följa redan nu så du inte missar något! Du hittar min Instagram här Dessutom kan du anmäla dig för mitt nyhetsbrev med smarta marknadsföringstips och råd för dig som är företagare, det gör du på startsidan av min hemsida


40 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page